Siirry sisältöön

Tuusulan Riihikallion koulun väliaikainen koulurakennus valmistui

Oppilaat pääsivät aloittamaan uuden lukukauden uuden opetussuunnitelman mukaisissa tiloissa. Tilapäinen koulurakennus on käytössä ainakin neljä vuotta.

Riihikallion koulussa on vuosien mittaan suoritettu kunto- ja sisäilmatutkimuksia sekä niiden pohjalta on tehty useita korjaustoimenpiteitä. Tehdyistä toimenpiteistä huolimatta oppilaiden ja henkilökunnan oireilu tiloissa on jatkunut. Tuusulan kunnan Tilapalvelut on yhdessä Sivistystoimen sekä WSP Finland Oy:n kanssa laatinut Riihikallion koulukiinteistöstä strategisen kehittämissuunnitelman, jonka tuloksena tontille esitetään rakennettavaksi uusi koulurakennus sekä liikuntapuisto.

Puhtaan sisäilman rakennuksia valmistava Fixcel Group on toimittanut väliaikaiset tilat Riihikallion koululle uuden koulun rakentamisen ajaksi. Väliaikaiset tilat valmistuivat heinäkuun lopulla uutta lukuvuotta varten ja ovat käytössä uuden koulun valmistumiseen asti. Siirrettävä, tilapäinen, kaksikerroksinen koulurakennus on kooltaan noin 2000 m2 ja se on mitoitettu 450 oppilaalle. Sisäilmasta herkistyneiden ihmisten runsaasta määrästä johtuen tilojen sisäilman laatuun sekä rakennusmateriaalien päästöttömyyteen kiinnitettiin huomiota väliaikaisia tiloja hankittaessa.

Koulun tiloihin toteutettiin uudenlainen oppimisympäristö, jossa on paljon avointa, muunneltavaa tilaa, joka soveltuu erilaisiin opetustilanteisiin kuten esimerkiksi pari-ja ryhmätyöskentelyyn sekä esiintymiseen soveltuvia tiloja. Varsinaisia käytäviä ja erillisiä auloja ei ole, vaan kaikki tilat ovat yhteistä oppimistilaa. Arkkitehtien lisäksi Fixcelin koulurakennuksia suunnittelemassa on ollut myös pedagogian ammattilaisia, minkä ansiosta Fixcel pystyy varmistamaan uuden opetussuunnitelman mukaiset, oppimista ja opettamista tukevan ympäristön oppilaille sekä opettajille.

”Hankkeen tavoitteena on ollut toimittaa terveellinen ja turvallinen koulurakennus Riihikallioon. Mittaamme ja seuraamme rakennuksen sisäilmastoa jatkuvasti, jotta voimme varmistaa sisäilman puhtauden ja laadun koko rakennuksen käytön ajan sekä tarvittaessa reagoimaan sisäilman muutoksiin nopeasti”, kertoo Fixcelin toimitusjohtaja Anders Gylling.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Anders Gylling
Toimitusjohtaja
+358 46 851 5868
anders.gylling@fixcel.fi