Siirry sisältöön

Turvallinen koulu kuuluu jokaiselle lapselle

Jokainen lapsi ansaitsee parasta. Sisäilmaturvallinen oppimisympäristö edistää sekä terveyttä että koulussa viihtymistä ja luo niin oppilaille kuin henkilökunnalle motivoivan pohjan koulutyöskentelyyn.

Opetushallituksen mukaan epäonnistuneet akustiikkaratkaisut ovat usein muun muassa työperäisten kuulo- ja äänielimien häiriöiden ja vammojen taustalla. Melualtistus aiheuttaa stressiä ja siten verenpaineen nousua. Työperäisellä melualtistuksella on havaittu olevan yhteyttä myös sydän- ja verisuonitautien puhkeamiseen.

Päiväkoti- ja koulurakennuksissa on havaittu, että melu viivästyttää lasten puheen ja kielen oppimista ja aiheuttaa oppimisvaikeuksia. Melulla on vaikutusta lasten keskittymiseen, havainnointikykyyn, muistiin sekä koulumenestykseen ja pitkällä aikavälillä jopa syrjäytymiseen. Hyvä vaimentava akustiikka on tärkeää kaikissa opetustiloissa, mutta se korostuu varhaiskasvatuksen, erityisopetuksen sekä kielten opetuksen tiloissa.

 

Fixcel-koulu on toiminnallinen, terveellinen  ja turvallinen

Rakennusmateriaalien valintaan kiinnitetään erityistä huomiota hyvää arkkitehtuuria ja kaupunkikuvaa sekä laadukasta rakentamista unohtamatta. Teräksisistä kennomoduuleistamme rakennetun koulun oppimisympäristö on terveellinen ja turvallinen. Tarkkailemme jatkuvasti koulujemme sisäilmaa ja varmistamme, että se pysyy hyvänä koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Fixcel-koulujen konseptisuunnittelussa on hyödynnetty monialaisesti asiantuntijoita kuten pedagogeja, tilasuunnittelijoita sekä sisäilma-asiantuntijoita. Toteutamme tiloja, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla niin oppilaiden kuin henkilöstönkin hyvinvointia.

Koulun raikas ilma ja valoisuus helpottavat työskentelyä ja hyvin vaimentava akustiikka vähentää hälinää, rauhoittaen oppilaiden ja henkilökunnan arkea.

Haluamme luoda parempaa ja toimivampaa huomista kaikille oppilaille. Haluamme lisäksi varmistaa, että jokaisella on mahdollisuus turvalliseen koulumatkaan ja turvallisuuden tunteeseen myös koulussa, sillä lapset ansaitsevat parasta.

 

Lue lisää puhtaan sisäilman ratkaisuista