Siirry sisältöön

Tomi Vittaniemi haluaa tuoda rakennusalalle uudenlaista elinkaariekologisuutta

Joulukuun alussa Fixcelillä työnsä aloitti liiketoiminnan kehitysjohtaja Tomi Vittaniemi. Kauppakorkeakoulussa opiskellut ja MBA:n suorittanut Tomi tulee pureutumaan ensimmäisenä projektinaan Fixcelin strategiaan sekä liiketoiminnan uusien mahdollisuuksien kartoittamiseen.

Rakennusmestarin poikana ja metallitöiden harrastajana Tomi on aina ollut kiinnostunut rakennusalasta. Fixcelissä uteliaisuuden herätti erityisesti uniikki kennoratkaisu, sekä uudenlainen tapa toteuttaa muuntojoustavia rakennuksia.

”Teräsrunko tuo Fixcelin rakennuksiin ominaisuuksia, jonka kanssa perinteiset puu- ja betonirakentajat eivät pysty kilpailemaan. Rakennukset ovat aidosti siirtokelpoisia, mikä tarjoaa mahdollisuuksia uudenlaiseen rakennuksen elinkaariajatteluun ja pitkän tähtäimen ekologisuuteen – jopa rakennusten uusiokäyttöön.”

Tomi työskenteli pitkään media-alan yrityksessä RTSe:ssä myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä. Sieltä hän siirtyi tietoliikennealan kautta Nokiaa palvelleeseen AAC Globaliin, jossa Tomi oli mukana laajentamassa palveluvalikoimaa ohjelmistopuolelle. Tämän jälkeen työura nousi uusiin korkeuksiin, kun Tomi suoritti liikennelentäjän koulutuksen ja toimi Finnairin lentäjänä viidentoista vuoden ajan.

”Lentäminen oli lapsuuden haaveeni, jonka makuun pääsin jo armeija-aikoina sotilaslentäjänä. Hain Finnairille hetken mielijohteesta IT-buumin keskellä. Kun pääsin, joudun puntaroimaan vaihtoehtoja. Päätin lähteä lentämään, koska arvelin, että olisin vanhana kiikkustuolissa katunut muuten. Lentäjänä sain nähdä maailmaa, tutustua eri kulttuureihin, työskennellä kansainvälisessä organisaatiossa ja oppia faktaperustaista päätöksentekoa sekä riskienhallintaa huipputasolla. Lento-urallani saavutin sen, mitä siellä pystyi saavuttamaan ja oli uusien haasteiden aika. Viimeisen lähtösysäyksen antoi lentoliikenteen pysäyttänyt korona.”

Lentovuosien jälkeen Tomi halusi palata liiketoiminnan kehittämisen pariin ja positio Fixcelillä löytyi verkostojen kautta.

”Halusin tulla Fixcelille töihin, sillä yritys on mielestäni todella kiinnostavassa kasvuvaiheessa. Tykkään hypätä projekteihin mukaan siinä vaiheessa, kun ohjekirjaa vasta luodaan, eikä ainoastaan lueta sitä.”

Tomi tulee liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävässä työskentelemään tiiviisti Fixcelin johtoryhmän, sekä myyntitiimin kanssa. Tervetuloa joukkoon!