Siirry sisältöön

Teollisessa rakentamisessa panostetaan vastuullisempaan tulevaisuuteen

Tiedostamme, että meillä on vielä paljon työtä kehittääksemme tuotannostamme vastuullisempaa. Panostamme arjessa säännölliseen tuotekehitykseen ja CO2-kuorman vähentämiseen, lisäksi teemme yhteistyökumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa tiivistä yhteistyötä vastuullisempien materiaalivalintojen eteen. Panostamme kierrätettäviin sekä laadukkaisiin rakennusmateriaaleihin ja tavoitteenamme on rakentaa ensimmäinen täysin hiilineutraali rakennus 2026.

Jätemäärien vähentäminen vaatii suunnitelmallisuutta ja pitkäaikaista sitoutumista. Jatkamme toiminnastamme syntyvien jätteiden lajittelua, jotta arvokkaat materiaalit pääsevät uudelleen kiertoon. Kaikkia jätehuollon päästöjä ei pystytä kuitenkaan täysin välttämään. Jätehuollostamme syntyvä hiilijalanjälki mitataan ja jäljelle jäävät päästömme kompensoidaan vuosittain Gold Standard -sertifioitujen metsityshankkeiden avulla. Näiden hankkeiden valinnassa meille on tärkeää paitsi päästöjen vähentäminen myös työllistymisen näkökulma.

Rakennusten suunnittelua yhteistyöllä

Kestävässä rakennussuunnittelussa otamme huomioon tilojen maksimaalisen hyötykäytön ja hukkaneliöiden minimoimisen. Jokainen rakennuksemme on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä eri sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Käyttäjäkokemukset ovat tärkeässä roolissa, kun suunnitellaan uusia rakennuksia. Näin varmistamme, että esimerkiksi koulurakennustemme tilat pystytään suunnittelemaan parhaalla mahdollisella tavalla, tulevia käyttäjiä ajatellen.

Kaikkia rakennuksiamme kuten päiväkoteja, kouluja ja sairaaloita yhdistää poikkeuksellisen matala energiankulutus, puhdas sisäilma, hyvä äänieristys sekä akustinen ympäristö. Nopean rakennustekniikkamme ansiosta on mahdollista rakentaa uusi pysyvä rakennus, jolloin vältytään kokonaan väistötiloilta.

Lue lisää vastuullisuudestamme.