Siirry sisältöön

Puhdas sisäilma

Ihminen viettää länsimaissa jopa 90 % ajastaan sisätiloissa. Puhdas sisäilma on tutkitusti tärkeä osa jaksamista ja viihtymistä, oli kyse sitten työnteosta, opiskelusta tai ihan vain sisällä oleskelusta. Sisäilman laatu on myös olennainen osa terveyttä ja terveenä pysymistä. Sisäilmaongelmista puhutaan paljon, mutta mielestämme on tärkeämpää puhua ratkaisusta, sisäilmahyvinvoinnista. Hyvinvointi koostuu paitsi puhtaasta hengitysilmasta myös tarkoitukseensa sopivista tiloista.

Puhtaan sisäilman mahdollistavat rakennusratkaisut

Toteutamme puhtaan sisäilman rakennuksia erityisesti julkisen puolen tarpeisiin. Rakennusratkaisumme perustuu teolliseen rakennustapaan kehitettyyn, patentoituun FIXCEL®-teräskennoon. Teräs on erinomainen rakennusmateriaali sisäilmakriittisiin kohteisiin, sillä teräs ei tarjoa kasvualustaa homeelle tai mikrobeille. Meiltä löytyy lisäksi laaja valikoima tutkittuja, sisäilmaturvallisia sisärakennusmateriaaleja, jotka eivät reagoi haitallisesti myöskään keskenään.

Rakennuksissamme ilmanvaihto on jaettu useaan eri vyöhykkeeseen ja jokainen moduulimme voi olla tarvittaessa IV-tekniikaltaan myös itsenäinen. Tämän ratkaisun ansiosta rakennuksissamme ei ole pitkiä ilmanvaihtokanavia, joihin pääsisi kertymään sisäilman laatua heikentäviä epäpuhtauksia. Hajautettu tekniikka taas varmistaa sen, että ilmanvaihto toimii kaikkialla rakennuksessa tehokkaasti ilman suuria painehäviöitä. Mahdolliset, esimerkiksi jonkin tilan toiminnasta aiheutuvat, epäpuhtaudet eivät myöskään pääse kulkeutumaan rakennuksen muihin tiloihin.

Videolla Sophie Mannerheimin erityiskoulun rehtori kertoo, kuinka oppilaat kommentoivat uuden koulurakennuksen sisäilmaa.

Rakennusmateriaalien sisäilmavaikutukset testattu

Jotta voisimme taata turvallisen sisäilman rakentamiimme kohteisiin, olemme testanneet kaikki käyttämämme rakennusmateriaalit. Testausten tarkoituksena on ollut selvittää miten kukin materiaali vaikuttaa rakennuksen sisäilmaan ja millaisia kemikaalipäästöjä se mahdollisesti aiheuttaa.

Testaukset on suoritettu rakennusmateriaaleista yksin sekä yhdessä, jotta voimme huomioida mahdolliset yhteisvaikutukset sisäilman laatua seuratessamme.

Tarkkailemme jatkuvasti rakennuskohteidemme sisäilmastoa ja varmistamme, että sisäilma pysyy hyvänä koko rakennuksen käyttöajan. Olemme myös luoneet käyttämillemme rakennus- ja sisustusmateriaaleille omat kriteerit, jotka ovat moninkertaisesti M1-luokan vaatimuksia tiukemmat.

Sisäympäristösuunnittelu osana kokonaisuutta

Sisäilman laadun lisäksi panostamme rakennuksissamme käyttömukavuutta lisäävään ja tehokkuutta parantavaan sisäympäristöön. Sisäympäristö on ylätason käsite, jolla tarkoitetaan sisäilman, lämpöolosuhteiden, valaistuksen, ääniympäristön ja ergonomisten tekijöiden muodostamaa kokonaisuutta. Laajan käsitteen alle lukeutuvat myös rakennusten käytettävyys, esteettömyys ja turvallisuus sekä psykososiaaliset näkökulmat ja viihtyvyystekijät, kuten värit ja materiaalit.

Olemme standardoineet Fixcel-rakennusten sisäympäristön ja hyödyntäneet standardin suunnittelussa asiantuntijoita mm. akustiikan-, valaistuksen- ja värisuunnittelun aloilta. Kaikki rakennuksemme on mahdollista toteuttaa aistiystävällisinä.

Haluatko kuulla lisää? Lisätietoja puhtaan sisäilman ratkaisuista antavat:

Mika Jaatinen

Myyntijohtaja

+358 40 045 8707

mika.jaatinen@fixcel.fi