Siirry sisältöön

Puhdas sisäilma

Rakennuksemme perustuvat Suomessa kehitettyyn FIXCEL®-teräskennoon, joka on kemikaalivapaa ja ilmatiiveydeltään loistava. Teräs on erinomainen rakennusmateriaali sisäilmakriittisiin kohteisiin, sillä teräs ei tarjoa kasvualustaa homeelle tai mikrobeille. Hyödynnämme myös tutkittuja, sisäilmaturvallisia rakennusmateriaaleja, jotka eivät reagoi haitallisesti myöskään keskenään.

Rakennuksissamme ilmanvaihto on jaettu useaan eri vyöhykkeeseen, jotta jokainen moduulimme voi olla tarvittaessa IV-tekniikaltaan myös itsenäinen. Tämän ratkaisun ansiosta, rakennuksissamme ei ole pitkiä ilmanvaihtokanavia, joihin pääsisi kertymään sisäilman laatua heikentäviä epäpuhtauksia. Hajautettu tekniikka taas varmistaa sen, että ilmanvaihto toimii kaikkialla rakennuksessa tehokkaasti.

Videolla Sophie Mannerheimin erityiskoulun rehtori kertoo, kuinka oppilaat kommentoivat uuden koulurakennuksen sisäilmaa.

Rakennusmateriaalien sisäilmavaikutukset testattu

Jotta voimme taata turvallisen sisäilman rakentamiimme kohteisiin, testaamme aina kaikki käyttämämme rakennusmateriaalit. Testausten avulla selvitämme, miten kukin materiaali vaikuttaa rakennuksen sisäilmaan ja millaisia kemikaalipäästöjä se mahdollisesti aiheuttaa.

Tarkkailemme jatkuvasti rakennuskohteidemme sisäilmastoa ja varmistamme, että se pysyy hyvänä koko rakennuksen käyttöajan. Olemme myös luoneet käyttämillemme rakennus- ja sisustusmateriaaleille omat kriteerit, jotka ovat moninkertaisesti M1-luokan vaatimuksia tiukemmat.

Sisäympäristösuunnittelu osana kokonaisuutta

Sisäilman laadun lisäksi panostamme käyttömukavuutta lisäävään ja tehokkuutta parantavaan sisäympäristöön kuten sisäilmaan, lämpöolosuhteisiin, valaistukseen sekä akustiikkaan. Suunnittelumme keskiössä on myös rakennusten käytettävyys, esteettömyys ja turvallisuus sekä psykososiaaliset näkökulmat ja viihtyvyystekijät kuten värit ja materiaalit.

Olemme standardoineet Fixcel-rakennusten sisäympäristön ja hyödyntäneet standardin suunnittelussa asiantuntijoita mm. akustiikan-, valaistuksen- ja värisuunnittelun aloilta. Kaikki rakennuksemme on mahdollista toteuttaa aistiystävällisinä.

 

Ihminen viettää länsimaissa jopa 90 % ajastaan sisätiloissa. Puhdas sisäilma on tutkitusti tärkeä osa jaksamista ja viihtymistä, oli kyse sitten työnteosta, opiskelusta tai asumisesta. Sisäilman laatu on myös olennainen osa terveyttä ja terveenä pysymistä. Sisäilmaongelmista puhutaan paljon, mutta mielestämme on tärkeämpää puhua ratkaisusta – sisäilmahyvinvoinnista. Hyvinvointi koostuu paitsi puhtaasta hengitysilmasta myös tarkoitukseensa sopivista tiloista.