Siirry sisältöön

Kelluva rakentaminen

Korkealaatuiset, tiloiltaan toimivat ja sisäympäristöltään terveelliset Fixcel-rakennukset on mahdollista toteuttaa myös kelluvina. Kelluva rakentaminen kasvattaa suosiotaan, sillä se mahdollistaa kaupunkien rantaviivan hyödyntämisen rakennuskäyttöön. Fixcelin teknologialla kelluvina kohteina voidaan toteuttaa esimerkiksi asuinrakennuksia, toimistoja ja sairaaloita.

Kelluva rakennus tarkoittaa oikeaa rakennusta, jota kannatellaan veden pinnalla ponttoonin avulla. Kelluva rakennus on kiinnitetty rantaan, mutta tarvittaessa se on siirrettävissä meriteitse kohteesta toiseen.

Laivateollisuuden käyttöön suunniteltu, patentoitu Fixcel-teräskenno soveltuu erinomaisesti kelluvaan rakentamiseen. Korroosionkestävä, kokonaan sinkitty ja hitsisaumaton teräsrakenne on kestävä niin suolavesiympäristössä kuin makean veden vesistöissäkin.

Teräskennorakenne tarjoaa kelluvalle rakennukselle keveyden lisäksi suurta jäykkyyttä niin pysty- kuin vaakatasossakin, jolloin kelluvat rakennukset ovat vakaita ja niissä oleskelu on tilojen käyttäjille miellyttävää. Fixcelin ainutlaatuisen teknologian ansiosta kelluvat rakennukset voidaan toteuttaa myös monikerroksisina.

Fixcelin kelluviin kohteisiin on saatavilla 60 x 21 metrin kokoisia megaponttooneita, jotka mahdollistavat vakaiden ja suurikokoisten rakennusten toteuttamisen. Megaponttoonin paino tuo rakennukselle vakautta merenkäyntiä vastaan. Ponttoonin suuri pinta-ala taas mahdollistaa poikkeuksellisten kookkaiden kelluvien kohteiden toteuttamisen.

Ensimmäinen Fixcel-teräskennosta valmistettu kelluva rakennus on Arctia Shippingin pääkonttori, joka sijaitsee Katajanokalla. Kaksikerroksinen konttori on kooltaan 930 neliötä.

TUTUSTU HAVAINNEKUVIIN

Haluatko kuulla lisää kelluvista ratkaisuista? Ota yhteyttä:

Tomi Vittaniemi

Liiketoiminnan kehitysjohtaja

+358 40 079 8353

tomi.vittaniemi@fixcel.fi