Siirry sisältöön

Suuntimopuiston urakoitsija on valittu – Fixcel Group rakentaa Helsingin Puistolaan Suomen suurimman siirtokelpoisen rakennuksen

Teräskennoteknologiastaan tunnettu Fixcel Group Oy tulee rakentamaan Helsingin Suuntimopuistoon 8500 neliöisen rakennuksen vuonna 2021. Suuntimopuiston rakennus tulee palvelemaan alueen koululaisia sekä päiväkotilaisia ja kohteen on arvioitu olevan valmistuessaan Suomen suurin siirtokelpoinen rakennus.

Rakennus tullaan toteuttamaan modulaarisella rakennusratkaisulla, jonka perustana toimii teräksinen Fixcel-kenno. Teräs on kestävä, turvallinen ja pitkäikäinen rakennusmateriaali. Sen suurin etu on kuitenkin puhdas sisäilma, joka on Fixcelin rakennuksissa vailla vertaansa. Koska teräskennoelementit eivät sisällä orgaanisia aineita, eivät ne tarjoa otollisia olosuhteita mikrobikasvustolle tai homeelle.

Fixcel Groupin toimitusjohtaja Anders Gylling on hyvillään, että sisäilmaturvallisuus on nostettu Suuntimopuiston hankkeessa vahvasti esille. “Lapset viettävät merkittävän osan ajastaan päiväkoti- tai koulurakennusten sisällä. Tästä syystä heille tarkoitetuissa tiloissa sisäilman puhtaus tulee huomioida kaikissa rakennushankkeen vaiheissa – suunnittelupöydältä kalusteiden valintaan asti.”

Suuntimopuiston koulun rakentaminen aloittaa laajan väistöketjun

Uuden rakennuksen on määrä toimia useiden eri koulujen ja päiväkotien väistötilana tulevien vuosien aikana. Väistötilatarpeiden päätyttyä rakennus tulee toimimaan monitoimitilana, jonka katon alta löytyvät niin peruskoulu, päiväkoti, kirjasto kuin nuorisotilakin. Useiden käyttäjäryhmien tuominen samaan rakennukseen asettaa omat vaatimuksensa tilojen monikäyttöisyyden suhteen.

”Muuntojoustava rakennustapa on loistava valinta tämäntyyppiseen hankkeeseen. Käyttäjämäärät voivat kasvaa tai vähentyä ja tilojen pitää pystyä vastaamaan muutokseen. Fixcelin tilamoduuleita voidaan poistaa ja lisätä rakennukseen tarpeen mukaan.” Gylling kertoo.

Fixcelin moduulit rakennetaan lähes valmiiksi yrityksen tehtaalla Hämeenlinnassa. Rakennustyömaavaihe pystytään näin pitämään hyvin lyhyenä ja häiriö alueen asukkaille mahdollisimman pienenä.

Suuntimopuiston rakennuksen arvioidaan valmistuvan alle vuodessa. Rakennuksen valmistus on aloitettu Fixcelin Hämeenlinnan tehtaalla heinäkuussa. Suuntimopuistossa rakennustyöt käynnistyvät marraskuussa ja niiden arvioidaan päättyvän kesällä 2021. Ensimmäisten oppilaiden on määrä astua ovesta sisään syksyllä 2021.

 

Artikkelikuva on arkkitehdin alustava hahmotelma Suuntimopuiston rakennuksesta. Kuva WSP Finland Oy.