Siirry sisältöön

Suomen ensimmäinen siirtokelpoinen puhdastilakoulu rakentuu Vantaalle

Fixcel Group rakentaa Vantaalle Simonkylän koulun läheisyyteen Suomen ensimmäisen siirtokelpoisen puhdastilakoulun joulukuussa 2019.

Vantaa on todennut keväällä 2019 sekä opetuslautakunnassa että kaupunginvaltuustossa välittömän tilatarpeen sisäilmaongelmista kärsiville oppilaille. Vaatimuksena on ollut kokonainen koulu, joka pystyy tarjoamaan puhtaat ja terveelliset tilat noin 50 oppilaalle.

Fixcel HealthySpace -konseptin alla toteutettava kouluhanke on Fixcel Groupin ydinosaamista. Kaikki tulevassa koulussa käytettävät materiaalit ovat huolella valittuja, tutkittuja ja niiden päästöluokitukset ovat merkittävästi tiukemmat kuin yleisesti rakennusmateriaaleilta vaadittu M1-luokitus. Lisäksi orgaaniton runkorakenne on päästötön ja epäsuotuisa mikrobikasvustolle.

Vaikka Fixcel Groupin aiemmat kohteet on toteutettu myös puhtaan sisäilman ehdoilla, on tämä kyseinen hanke kokonaisuudessaan erittäin merkittävä myös kansallisella tasolla. Nyt on kuntasektorilla otettu jälleen suuri askel taistelussa puhtaan sisäilman puolesta ja Fixcelillä on kunnia olla tässä taistelussa mukana!