Siirry sisältöön

Riihikallion koulu

  • Pinta-ala: 2033 m2, esteettömät tilat kahdessa kerroksessa

  • Toimitusaika: 4 kk (04–07/2019)

  • Arkkitehtuuri sovitettu ympäristöön

Riihikallion koulun väistötilat valmistuivat Tuusulaan uudeksi lukuvuodeksi heinäkuussa 2019. Kaksikerroksinen koulurakennus on mitoitettu 450 oppilaalle ja sisältää 20 luokkahuonetta, mukaan lukien musiikkiluokan ja luonnontiedeluokan. Koulun on tarkoitus toimia uusissa tiloissa ainakin neljä vuotta.

Riihikallion vanhassa koulurakennuksessa oli vuosien mittaan suoritettu erilaisia kunto- ja sisäilmatutkimuksia, sillä rakennusta käyttävät oppilaat ja henkilökunta olivat kärsineet sisäilmaoireista. Tästä johtuen uuden koulurakennuksen hankinnassa haluttiinkin kiinnittää huomiota sisäilman laatuun ja rakennusmateriaalien päästöttömyyteen. Fixcelin sisäilmaturvallinen rakennustapa soveltui kohteeseen erinomaisesti.

Sisäilmaturvallisuuden lisäksi koulurakennuksen haluttiin tukevan uuden opetussuunnitelman mukaista opiskelua. Rakennukseen toteutettiin runsaasti muunneltavia tiloja, jotka mahdollistavat luokkahuoneiden yhdistämisen ja jakamisen suurempiin tai pienempiin opetusyksiköihin. Tilojen muunneltavuuden asettamat vaatimukset huomioitiin myös talotekniikan, akustiikan ja ilmanvaihdon ratkaisuissa.

Rakennuksen molempiin kerroksiin toteutettiin tilava keskusaula, joka lisää kerrosten avaruutta ja valoisuutta.

Ulkoasultaan rakennuksen haluttiin sopeutuvan ympäristöönsä. Kauniin kuparisen sävyn lisäksi ulkoasussa kiinnitettiin huomiota julkisivun ja vesikaton muotoon, sekä pintakäsittelyyn.

Tutustu kohteeseen