Siirry sisältöön

Rakenteilla: Maatullin ala-aste ja päiväkoti Minttu

Helsingin Suuntimopuistoon rakenteilla oleva kohde tulee toimimaan ensikäytössä Maatullin ala-asteen ja päiväkoti Mintun väistötiloina vuosina 2021–2024. Tämän jälkeen rakennukselle on kaavailtu useita eri käyttäjiä, mm. peruskoulu, päiväkoti ja leikkipuisto. Helsingin kaupunki hankkii rakennuksen itselleen pysyväksi rahoitusleasingillä.

Valmistuva rakennus tulee olemaan kooltaan 8500 m2, josta 7000 m2 tulee koulun käyttöön ja 1500 m2 päiväkodin käyttöön. Tilatarve on noin 700:lle peruskoulun oppilaalle 1–9 luokille ja 150:lle päiväkodin lapselle. Henkilökuntaa rakennuksessa tulee toimimaan noin 70 henkeä.

Kaupunkiympäristön toimialan mukaan Maatullin nykyiset koulutilat ovat teknisesti huonossa kunnossa eivätkä vastaa uuden oppimiskäsityksen toiminnalle asettamia tavoitteita. Päiväkoti Mintun nykyiset tilat tarvitsevat laajoja korjauksia eikä niiden perusparantaminen ole taloudellisesti kannattavaa. Väistötiloilla mahdollistetaan alueen lapsille ehjä opinpolku sekä turvallinen, toimiva ja hyvinvointia edistävä oppimisympäristö.

Tilaajan päämääränä on korkeatasoinen, monikerroksinen siirrettävä tilaelementtiratkaisu, joka tulee tehdä paloluokkaan P1 ja sen on oltava osin vähintään kolmikerroksinen. Tilaaja haluaa myös rakennuksen olevan siirrettävä ja vähintään 30 vuoden elinkaaren kestävä.

TUTUSTU ALUSTAVIIN HAVAINNEKUVIIN