Siirry sisältöön

Parolan koulukampus

Koulutie 3  I  13720 Hattula

> Pinta-ala: 1486 m2, esteettömät tilat kahdessa kerroksessa
> Toimitusaika: 4 kk (01–04/2022)

 

Parolan koulukampus valmistui huhtikuun alussa 2022 Hattulaan. Kaksikerroksisen koulurakennuksen luokkahuoneita pystytään yhdistämään tarpeen ja henkilömäärien mukaan. Erityisopetukseen on suunniteltu rauhoittumiseen tarkoitettuja tiloja, joissa voi työskennellä yksin tai pienryhmässä. Turvallisuus ja esteettömyys on puolestaan otettu huomioon turvakameroilla, luokkahuoneiden ovisilmillä sekä esteettömillä kulkuväylillä. Koulukampuksessa on lisäksi alueelta puuttunut yhteinen opettajien taukotila, tärkeitä kohtaamisia ja keskusteluja varten. Tilojen muunneltavuuden asettamat vaatimukset huomioitiin myös talotekniikan, akustiikan sekä ilmanvaihdon ratkaisuissa.

Hattulassa opiskelijat ja opettajat ovat joutuneet työskentelemään vuosia väistötiloissa sekä vanhassa yhteiskoulussa, joissa havaittiin sisäilmaongelmia. Rakennusta käyttävät oppilaat ja henkilökunta olivat kärsineet sisäilmaoireista jo pitkään, joten uuden koulurakennuksen suunnittelussa haluttiin kiinnittää huomiota sisäilman laatuun ja rakennusmateriaalien päästöttömyyteen.

Parolan koulukampuksessa käytettävät materiaalit ovat mahdollisimman vähäpäästöisiä, laadukkaita ja huolella valittuja. Lisäksi kaikki sisätilojen materiaalit ovat ristiin testattuja, jottei niistä synny keskenään sisäilmaongelmia aiheuttavia yhdisteitä. Ulkoasultaan rakennuksen haluttiin sulautuvan ympäristöönsä. Kauniin pystylaudoituksen lisäksi ulkoasussa kiinnitettiin huomiota julkisivun ja vesikaton muotoon sekä ulkovalaistusten, vesikourujen sekä ikkunalautojen yhtenäiseen väritykseen.

Lue lisää Parolan koulukampuksesta.