Siirry sisältöön

Parmaco ostaa modulaariseen teräskennorakentamiseen erikoistuneen Fixcelin

Suomen johtava lainattavien rakennusten asiantuntija Parmaco Group Oy ostaa modulaariseen teräskennorakentamiseen erikoistuneen Fixcel Group Oy:n. Parmaco tarjoaa pohjoismaisille, julkisille asiakkailleen keinon mukautua väestörakenteen muutoksiin lainaamalla korkealaatuisia, ympäristöystävällisiä ja kustannustehokkaita rakennuksia. Yrityskauppa vahvistaa Parmacon johtoasemaa pohjoismaisessa julkisessa rakentamisessa ja mahdollistaa pääsyn sosiaali- ja terveydenhuoltomarkkinoille.

Lainattaviin puurakennuksiin erikoistunut Parmaco Group Oy on hankkinut omistukseensa teräskennorakentamisen kotimaisen osaajan Fixcelin. Yhtiön kehittämät teräskennorungot soveltuvat erinomaisesti monikerrosrakentamiseen, ja ne ovat paloturvallisia ja kemikaalittomia. Totutusta poiketen, Fixcelin moduuleilla voidaan tehdä jopa kahdeksankerroksisia, pysyvään käyttöön tarkoitettuja rakennuksia nopeasti ja kustannustehokkaasti. Yhdistyvä yritys jatkaa puupohjaisten, julkisten rakennusten suurimpana toimijana vuokrasegmentissä.

Fixcel työllistää noin 50 henkilöä talotehtaallaan Hämeenlinnassa ja toimistollaan Helsingissä. Fixcel on historiansa aikana rakentanut yli 30 000 neliömetriä julkisia tiloja, kuten Suomen suurimman modulaarisen rakennuksen, Helsingissä sijaitsevan 8 500 neliömetrin Maatullin koulun sekä Seinäjoen lastensairaalan. Fixcelin rakennukset ovat poikkeuksellisen pitkäikäisiä ja energiatehokkaita ja sitä kautta elinkaareltaan ekologisesti vastuullisia. Fixcelin rakennukset ovat kierrätettäviä, ja markkinoille todennäköisesti vuonna 2026 tuleva hiilivapaa teräs mahdollistaa jatkossa erittäin pienen hiilijalanjäljen.

– Olen erittäin iloinen voidessani toivottaa Fixcelin osaksi Parmaco-perhettä. Pystymme nyt tarjoamaan SOTE-asiakkaillemme entistä laajemman tuotevalikoiman. Teräskennorakenne avaa meille myös uudenlaisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen, koska teräs on esimerkiksi Keski-Euroopassa puuta yleisempi rakennusmateriaali, kommentoi Parmaco Groupin vt. toimitusjohtaja, Ari Lehtoranta.

– Näen juuri tehdyn kaupan erittäin merkittävänä askeleena Fixcelille ja sen teknologialle. Yhdistymisen myötä voimme palvella Parmacon laajaa asiakasverkostoa ja kiihdyttää kansainvälistymissuunnitelmiamme. Parmaco on todellinen edelläkävijä modulaarisella lainamarkkinalla ja meillä on paljon opittavaa uudelta omistajaltamme. Olemme samalla varmoja, että pystymme rakennustemme uniikkien ominaisuuksien avulla tarjoamaan SOTE-sektorille entistäkin paremmin asiakkaidemme tarpeita palvelevia kokonaisratkaisuja. Tähtäämme siihen, että asiakkaamme voivat jatkossa kaikissa julkisissa tilatarpeissaan kääntyä meidän puoleemme kertoo Fixcel Groupin toimitusjohtaja, Pekka Inkinen.

Lisätietoja:
Parmaco Group
vt. toimitusjohtaja
Ari Lehtoranta
+358 40 725 29 83

Fixcel Group
toimitusjohtaja
Pekka Inkinen
+358 40 778 42 61