Siirry sisältöön

Pakilaan valmistui uusi varhaiskasvatus- ja opetusrakennus osana Pakilanpuiston Allianssi -hanketta

Maaliskuussa alkaneet rakennustyöt Pakilassa ovat valmistuneet. Pakilan ala-asteen ja Havukan päiväkodin uudet tilat luovutettiin tilaajalle torstaina 30.7.2020.

Kaksikerroksisen ja 4200 neliöisen rakennuksen suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota tilojen toimivuuteen ja monikäyttöisyyteen. Tilojen haluttiin soveltuvan aikaisempaa paremmin uuden opetussuunnitelman- ja varhaiskasvatussuunnitelman toteuttamiseen. Tästä syystä rakennuksesta löytyy runsaasti avattavia ja yhdistettäviä tiloja, sekä lasiseinillä varustettuja pienryhmätiloja.

Rakennukseen toteutettiin myös modulaarisesti rakennettu, lähes 300-neliöinen liikuntasali. Suuri liikuntasali palvelee ensisijaisesti koulun tarpeita, mutta mahdollistaa myös monenlaisen vapaa-ajan toiminnan järjestämisen alueen asukkaille.

Pakilan rakennus on energiatehokkuudeltaan A-luokkaa. Energiatehokkuus on huomioitu kaikissa rakennusratkaisuissa ja varmistettu kohteen valmistuttua energialaskelmilla.

Sisäilman laatu varmistettu tarkalla testaamisella

Teräksisistä kennomoduuleista rakennettu monitoimitalo on terveellinen ja turvallinen oppimisympäristö. Fixcelin rakennukset suunnitellaan aina puhtaan sisäilman ehdoilla ja rakennusmateriaalien valintaan kiinnitetään erityistä huomiota.

”Jokainen lapsi ansaitsee sisäilmaturvallisen oppimisympäristön ja Fixcelin rakennuksissa sen varmistamiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Pakilan kohteessa käytetyt runkomateriaalit on testattu yhdessä ja erikseen, jotta tiedetään miten niiden yhteiskäyttö vaikuttaa sisäilman laatuun.” kertoo hankkeen projektijohtaja Pekka Lyytinen.

Uusi rakennus on osa monivuotista Pakilanpuiston Allianssi -hanketta, jossa alueen koulu- ja päiväkotitiloja uusitaan ja perusparannetaan. Hankkeen tavoitteena on lisätä alueen varhaiskasvatus-, esiopetus- ja koulupaikkoja, sekä nostaa niiden toimivuus, turvallisuus ja energiatehokkuus uudelle tasolle.

 

Fixcel Group Oy toivottaa lapset ja henkilökunnan tervetulleiksi uusiin tiloihin!