Siirry sisältöön

Mukautuvan rakennuksen monta elämää

Teollisessa tuotannossa on edelleen paljon työtä, jotta siitä saadaan yhä vastuullisempaa. Siksi panostamme arjessa säännölliseen tuotekehitykseen ja CO2-kuorman vähentämiseen, lisäksi teemme yhteistyökumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa tiivistä yhteistyötä vastuullisempien materiaalivalintojen eteen. Panostamme kierrätettäviin sekä laadukkaisiin rakennusmateriaaleihin ja pyrimme minimoimaan hukkaneliöt jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa.

Rakennuksen käytön aikana pienennämme hiilijalanjälkeä energiatehokkuuden lisäksi mm. pitkäikäisten rakennusmateriaalien käytöllä. Käytönaikaista kulumista ja korjausvelkaa kannattaa siis hillitä laadukkailla materiaalivalinnoilla. Esimerkkejä tästä on alumiinikarmiset ikkunat ja ovet, kestävä julkisivu- ja kattopinnoite sekä helposti huollettavat ilmanvaihtokoneet. Elinkaaren lopussa alennamme ilmastokuormaa materiaalien ja rakennusosien uudelleenkäytöllä sekä kierrätyksellä.

Mukautuvan rakennuksen hyödyt

Puhutaan paljon siitä, että väistötiloja kannattaa välttää, sillä pahimmillaan pelkästään niistä maksetaan miljoonia. Modernin moduulirakentamisen keinoin tehdään samassa ajassa ja samalla rahalla pysyvälaatuinen rakennus. Mukautuvalla rakentamisella pystytään varmistamaan rakennusten elinkaariekologisuus, rakentamalla kustannustehokkaasti energiatehokkaita ja kestäviä rakennuksia. Rakennuksemme pystytään tarpeen tullen nopeallakin aikataululla pienentämään tai suurentamaan ja myös uudelleen hyödyntämään jossakin toisaalla. Rakennus voi palvella kiertokulkunsa aikana useissa eri käyttötarkoituksissa, sillä esimerkiksi kaupunkien ja kuntien muuttoliike ja väestön ikääntyminen voivat vaikuttaa palvelutarjontaan ja edelleen tilatarpeisiin.

Teollisesti rakennetut teräsmoduulimme ovat rakenteeltaan erittäin tiiviitä, jonka ansiosta rakennusten lämmittämiseen kuluu normaalia vähemmän energiaa. Rakennuksemme alittavat merkittävästi parhaan energialuokka A:n asettamat vaatimukset. Eikä pidä unohtaa, että energiatehokkuuteen vaikuttaa myös hukkaneliöt. Moduulirakentaminen on optimaalinen vaihtoehto, kun rakennussuunnittelussa halutaan ottaa huomioon tilojen maksimaalinen hyötykäyttö ja hukkaneliöiden minimoiminen.

Kaikkia rakennuksiamme kuten päiväkoteja, kouluja ja sairaaloita yhdistää poikkeuksellisen matala energiankulutus, turvallinen sisäilma, hyvä äänieristys sekä joustavuus. Nopean rakennustekniikkamme ansiosta on mahdollista rakentaa muutamassa kuukaudessa uusi rakennus, jolloin vältytään kokonaan väistötiloilta ja säästytään turhilta kustannuksilta.

Lue lisää referensseistämme.