Siirry sisältöön

Modulaarinen rakentaminen – kevyempi vaihtoehto ympäristölle

Modulaarinen rakentaminen on erinomainen vaihtoehto, kun mietitään rakennuksien elinkaarta. Siirrettävät moduulirakennukset täyttävät kaikki rakentamista koskevat laatuvaatimukset, vaikka tiloja pystytään helposti muuttamaan, siirtämään ja niiden kapasiteettia pystytään säätämään. Myös ympäristön muutoksiin pystytään reagoimaan, kun puhutaan esimerkiksi kaupungistumisesta tai vaikkapa väestön liikehdinnästä.

Suunnittelumme keskiössä on asiakkaidemme vaatimukset ja toiveet sekä ennen kaikkea rakennusten käytettävyys asiakaskunnan mukaan. Emme tyydy helppoihin ratkaisuihin, vaan tavoittelemme aina parasta mahdollista lopputulosta, jotta asiakkaidemme tilatoiveet ja -tarpeet täyttyvät. Puhtaan sisäilman rakennuksemme vastaavat tehokkaasti esimerkiksi koulujen, päiväkotien ja sairaaloiden väistö- ja lisätilatarpeisiin. Materiaaliemme käyttöikä on yli 100-vuotta, joten tarpeiden muuttuessa, moduulirakennus voidaan edelleen siirtää tai purkaa, jolloin moduulit kierrätetään seuraavaan kohteeseen. Kiertotalouden ansiosta modulaariset rakennukset ovat myös ympäristöystävällisiä.

Energiatehokas teräsmoduuli

Olemme ylpeitä rakennusratkaisustamme, joka perustuu FIXCEL®️-teräskennoon. Se on täysin suomalainen innovaatio, joka mahdollistaa tilaelementtien valmistamisen hallituissa tehdasolosuhteissa. Teräskennomme kuluttaa vähemmän raaka-aineita kuin teräspalkkirunkoiset rakennukset. Tämän ansiosta, yksi teräsmoduulimme parhaista eduista on runkomateriaalien keveys sekä samalla myös lujuus ja tiiveys. Tiiviin rakenteen ansiosta, rakennustemme lämmittämiseen kuluu puolestaan normaalia vähemmän energiaa, jolloin esimerkiksi asuinkerrostaloista saadaan erittäin energiatehokkaita.

FIXCEL®️-teräskennot valmistetaan Hämeenlinnan tehtaallamme, jossa työskentelee oman rautaisen henkilöstömme lisäksi useita urakoitsijoita. Tehtaan sijainti on yhteistyökumppaneidemme sekä arkkitehtiemmekin kannalta loistava. He arvostavat sitä, että koko tuotantoketju on lähellä ja hallittavissa, jolloin he pääsevät lähemmäs tuotetta ja voivat olla mukana rakennusprosessin jokaisessa vaiheessa. Näin myös he pystyvät reagoimaan mahdollisiin muutostarpeisiin reaaliajassa.

Kun kehitämme edelleen tulevaisuuden modulaarista rakentamista, on tärkeässä roolissa niin suunnittelijat kuin rakentajatkin. Haluamme yhdessä rakentaa energiatehokkaita ja sisäilmaturvallisia rakennuksia, jotta niihin on kenen tahansa ilo tulla viihtymään.

Lue lisää kohteistamme.