Siirry sisältöön

Loimaa saa Hirvikosken alueen lapsille uuden päiväkodin

Loimaa on edistyksellisesti valinnut kilpailutuksessa Fixcelin nopean, teollisen rakennustavan. Tehdasvalmisteisista moduuleista koottu rakennus on laadukas ja edullinen verrattuna perinteisesti paikalleen rakennettuun päiväkotiin. Nopean rakennustekniikan ansiosta vältytään kokonaan väistötiloilta, mikä takaa merkittävän säästön kaupungille.

Loimaan Kaupunginhallitus hyväksyi syyskuussa Hirvikosken päiväkodin urakkasopimuksen Fixcel Group Oy:n kanssa. Uusi 1200 m2 päiväkotirakennus on valmis palvelemaan alueen lapsia kesäkuussa 2022.

Fixcelin moduulien valmistaminen aloitetaan tammikuussa ja ne rakennetaan lähes valmiiksi yrityksen tehtaalla Hämeenlinnassa. Fixcelin modulaarinen rakennustekniikka soveltuu tämän kaltaiseen nopeaan tarpeeseen erinomaisesti, koska rakentaminen on mahdollista aloittaa samaan aikaan tontilla tapahtuvien perustustöiden kanssa. Rakennustyömaavaihe pystytään näin pitämään hyvin lyhyenä ja häiriö alueen asukkaille mahdollisimman pienenä. Rakennustyömaalle siirrytään huhtikuun lopulla ja päiväkoti on valmiina vastaanottamaan uudet asiakkaansa kesäkuun 2022 aikana.

Fixcel Groupin hankekehitysjohtaja, Risto Kärkkäinen on mielissään, että muuntojoustavuus on nostettu pöydälle Hirvikosken päiväkodin hankkeessa.

Muuntojoustava rakennustapa on loistava valinta tämäntyyppiseen hankkeeseen. Käyttäjämäärät voivat kasvaa tai vähentyä, jolloin tilojen pitää pystyä vastaamaan muutokseen. Fixcelin moduuleita voidaan poistaa ja lisätä rakennukseen tarpeen mukaan.

Hanke on lähtenyt hyvin liikkeelle. Tilasuunnittelua tehdään yhdessä workshopaten arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden, sisäilma-asiantuntijoiden sekä päiväkotijohtajien kanssa. Tavoitteena on toteuttaa tilat, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla päiväkotilasten sekä henkilöstön hyvinvointia, kommentoi Risto Kärkkäinen.

Rakennuksen yksi erikoisuuksista on yhtenäinen ruoka- ja liikuntasali, eli yhtenäinen monitoimitila, joka on korkea ja avara, mutta kuitenkin akustisesti vaimea. Päiväkotiin tulee opiskelu-, pienryhmä- ja vaatesäilytystiloja ja henkilöstöä varten toteutetaan erilaisia hallinto- sekä varastotiloja. Rakennus tulee palvelemaan käyttäjiä monissa eri tarpeissa, sillä suunnittelussa on otettu huomioon mahdollinen iltakäyttömahdollisuus alueen harrasteryhmille.

Loimaan kaupungin rakennuttamisinsinööri Harri Laaksonen näkee modulaarisessa rakennustekniikassa monia etuja ja Fixcelin rakennusten soveltuvan Loimaan tavoitteisiin hyvin.

Modulaarisen päiväkodin rakennusprosessi on huomattavasti nopeampi kuin perinteisessä rakentamisessa. Moduulit on valmistettu täysin sääsuojassa perinteiseen työmaahan verrattuna. Rakennusten toiminnallisuus on meille myös erittäin tärkeää. Päiväkoti tehdään käyttäjien tarpeet huomioiden. Fixcelin rakennussuunnitelmassa täyttyvät niin tilasuunnittelumme tarpeet kuin haluamamme laatukin. Hankimme päiväkodin kurahousut-naulakkoon-ajatuksella. Hienoa saada täysin valmis rakennus eteenpäin luovutettavaksi loppukäyttäjille, alueemme päiväkotilapsille, ilakoi Harri Laaksonen.

Fixcelin modulaarisen rakennusratkaisun perustana toimii Fixcel-teräskenno. Teräs on kestävä, turvallinen ja pitkäikäinen rakennusmateriaali. Sen suurimpia etuja ovat energiatehokkuus ja puhdas sisäilma, jotka ovat Fixcelin rakennuksissa vailla vertaansa. Koska teräskennoelementit eivät sisällä orgaanisia aineita, ne eivät tarjoa otollisia olosuhteita mikrobikasvustolle eivätkä homeelle.

 

Lisätiedot:

Pekka Inkinen
Toimitusjohtaja
Fixcel Group Oy
+358 40 778 4261
pekka.inkinen@fixcel.fi

Risto Kärkkäinen
Hankekehitysjohtaja
Fixcel Group Oy
+358 40 737 1010
risto.karkkainen@fixcel.fi

 

Lue lisää Loimaan päiväkotihankkeesta täältä.