Siirry sisältöön

Koulutyö on alkanut suomen suurimmassa modulaarisessa rakennuksessa

Fixcel on elokuun 2021 alussa luovuttanut Helsingin Suuntimopuistossa sijaitsevan Maatullin koulun ja Päiväkoti Mintun. Rakennuksen pinta-ala on n. 8500m2 ja sen rakennusaika oli kokonaisuudessaan 9kk. Helsingin kaupunki tilasi koulun akuuttiin tilatarpeeseen ja nyt lapset saavat nauttia uusista, puhtaan sisäilman tiloista.

Nopean rakennusaikataulun mahdollisti modulaarinen rakennustapa, jossa 60m2 kokoisista, tehdastekoisista moduuleista rakennus nousi harjakorkeuteen 19 arkipäivän kuluessa. Rakennuksen erikoisuuksiin kuuluvat viereisen junaradan värinät torjuva laakeroitu perustus sekä erityisen vahva melua vaimentava eristys. Fixcelin teräskennorakenne tarjoaa aina erittäin hyvän ilmatiiveyden ja ulkopuolisen melun vaimennuksen, jotka ovat tärkeitä ominaisuuksia, kun rakennuksia sijoitetaan esim. junaradan tai vilkkaasti liikennöidyn tien viereen.

Koulun rehtori Heli Siljama kommentoi ensikokemusten perusteella: ”Koulun raikas ilma ja valoisuus helpottavat työskentelyä ja hyvin vaimentava akustiikka vähentää hälinää, rauhoittaen oppilaiden ja henkilökunnan arkea. Meille tärkeä teema on ympäristöystävällisyys, jota rakennuksen poikkeuksellisen matala energiankulutus sekä kierrätettävät rakennusmateriaalit tukevat”.

Toivotamme kaikille koulussa ja päiväkodissa työskenteleville sekä erityisesti lapsille mukavia opiskeluhetkiä lippulaivakoulussamme!