Siirry sisältöön

Hirvikosken päiväkoti nousi tontille kahdessa kuukaudessa

Fixcel luovuttaa valmiin päiväkotirakennuksen kesäkuun lopulla Loimaan kaupungille. Lapset ja opettajat pääsevät muuttamaan uudenkarhean päiväkodin tiloihin elokuussa.

Ensimmäiset 60 neliön tilaelementit lähtivät Fixcelin tehtaalta matkaan huhtikuun lopulla ja olivat paikoillaan, Hirvikosken tontilla vajaassa viikossa. Rakennuksen 23 tilaelementtiä on valmistettu Hämeenlinnan tehtaallamme alusta loppuun lähes valmiiksi, kiintokalusteet mukaan lukien. Nyt rakennus on loppuviilausta vaille valmiina sisätilojen, katon sekä ulkorappauksen osalta. Pihatyötkin on saatu hyvään vauhtiin ja osa ulkoleikkitelineistäkin on jo paikoillaan.

Uusi 1200 m2 päiväkoti valmistuu puretun Hirvikosken koulun paikalle, johon siirtyvät Mahlapuiston ja Kitkonpuiston päiväkotien toiminta sekä esikoululaiset. Tiloihin tulee tässä vaiheessa 4 eri päiväkotiryhmää sekä yksi ryhmä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnalle. Päiväkodissa on paikkoja vajaalle 100 lapselle riippuen iästä ja varhaiskasvatuksen tarpeesta.

Uuden päiväkodin nimeksi tulee Hirvimetsän päiväkoti. Kitkonpuiston ja Mahlapuiston päiväkotien henkilöstö, lapset ja kaupungin varhaiskasvatusjohtaja pohtivat yhdessä nimeä alueen uudelle päiväkodille. Nimiehdotusten jälkeen, kaupungin sivistyslautakunta nimesi päiväkodin, Hirvimetsän päiväkodiksi.

Tilat suunniteltiin yhteistyöllä

Tilasuunnittelua tehtiin yhdessä workshopaten arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden, sisäilma-asiantuntijoiden sekä päiväkodin työntekijöiden kanssa. Tavoitteena oli toteuttaa tilat, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla päiväkotilasten sekä henkilöstön hyvinvointia, kommentoi Risto Kärkkäinen, Fixcelin hankekehitysjohtaja.

Rakennuksen yksi helmistä on ruoka- ja liikuntasaliksi toteutettu 6 metriä korkea ja avara 150 neliön monitoimitila, joka on päiväkodin tiloiksi totuttua korkeampi ja avarampi, isoine ikkunoineen. Värimaailma suunniteltiin niin, että eri ryhmät työskentelevät eri värisissä tiloissa, joka tuo kivaa leikkisyyttä lasten arkeen. Pihasuunnittelussa otettiin puolestaan huomioon, että rakennuksen ulko- ja sisäväritys ovat keskenään harmoniset. Lisäksi tontilla olevat arvokkaat puut saatiin säästettyä maisema-arkkitehdin kanssa tehdyllä yhteistyöllä.

Tällä viikolla uuden päiväkodin tiloissa vieraili runsaslukuisesti Loimaan kunnanvaltuustoa, sivistystoimen henkilöitä sekä päiväkodin henkilökuntaa. Kuulimme iloista puheensorinaa, hyviä kysymyksiä ja kommentteja sekä pääsimme kiertämään rakennuksen sisä- ja ulkotilat yhdessä läpi.

Rakennusten toiminnallisuus on meille erittäin tärkeää. Fixcelin rakennussuunnitelmassa on otettu käyttäjien tarpeet huomioon ja siinä täyttyvät niin tilasuunnittelumme tarpeet kuin haluamamme laatukin. Yksi hieno asia tässä projektissa on ollut myös se, että paikalliset urakoitsijat ja tavarantoimittajat on otettu hyvin huomioon. Muun muassa uuden päiväkodin asfaltointi, kivetystyöt, sorat, sähköt sekä pihavarastot tulevat kaikki tästä vierestä. Lisäksi pihan leikkivälineet ovat osaksi paikallista käsityötä, kommentoi Loimaan kaupungin rakennuttamisinsinööri, Harri Laaksonen.

Olemme erittäin iloisia siitä, että meidän toiveitamme on kuunneltu heti suunnittelun alusta lähtien. Sisätilojen akustiikka on poikkeuksellisen hyvä, täällä ei tosiaankaan kumise eikä viereisen huoneen porukan äänetkään kantaudu pitkälle. Lisäksi värimaailma on toteutettu hienosti kuten toivoimmekin. Saimme eri ryhmille eri värimaailman kiintokalusteita myöden. Tämä on kiva lisä lasten arkeen, kun he pääsevät keskenään miettimään, minkä värisessä ryhmässä he mikäkin vuosi pääsevät viettämään päivää, iloitsee yksi päiväkodin opettajista.

Loimaalla odotetaan jo kovasti, että uuden päiväkodin pihalta saadaan kuulla lasten iloisia riemunkiljahduksia!