Siirry sisältöön

Hirvikosken päiväkodin työmaalla on vipinää

Hirvikosken päiväkodin työmaalla on vilskettä ja vipinää, sillä maanrakennustyöt on aloitettu ja ensimmäiset paalut on porattu maahan. Päiväkodin moduulien valmistaminen aloitettiin puolestaan tammikuussa Hämeenlinnan tehtaallamme, josta lähes valmiiksi rakennetut moduulit siirretään tontille huhtikuun puolivälissä.

Fixcelin modulaarinen rakennustekniikka soveltuu tämän kaltaiseen nopeaan tarpeeseen, sillä nopean rakennustekniikan ansiosta vältytään kokonaan väistötiloilta. Tehdasvalmisteisista moduuleista koottu rakennus on laadukas mutta edullinen verrattuna perinteisesti paikalleen rakennettuun päiväkotiin.

Loimaan kaupunki näkee modulaarisessa rakennustekniikassa monia etuja ja rakennusten vastaavan Loimaan tavoitteisiin hyvin.

Modulaarisen päiväkodin rakennusprosessi on huomattavasti nopeampi, kuin perinteisessä rakentamisessa. Moduulit on valmistettu sääsuojassa perinteiseen työmaahan verrattuna. Rakennusten toiminnallisuus on meille erittäin tärkeää ja siksi päiväkoti tehdään käyttäjien tarpeet huomioiden. Fixcelin rakennussuunnitelmassa täyttyvät niin tilasuunnittelumme tarpeet kuin haluamamme laatukin, kommentoi Loimaan kaupungin rakennuttamisinsinööri, Harri Laaksonen.

Hirvikosken päiväkotihankkeen tavoitteena on saada terveellinen ja energiatehokas rakennus, joka tukee parhaalla mahdollisella tavalla niin alueen päiväkotilasten kuin henkilöstönkin hyvinvointia. Rakennettavien tilojen toimivuus ja turvallinen sisäympäristö ovat olleet suunnittelun keskiössä, joten sisustussuunnittelijoiden lisäksi mm. päiväkodin opettajat ovat päässeet vaikuttamaan uuden päiväkodin väri- ja materiaalivalintoihin sekä tuleviin kalusteisiin. Pihasuunnittelussa otettiin puolestaan huomioon, että rakennuksen ulko- ja sisäväritys ovat keskenään harmoniset. Lisäksi tontilla olevat arvokkaat puut saatiin säästettyä maisema-arkkitehdin kanssa tehdyllä yhteistyöllä.

Uudenkarhea päiväkoti on valmis Loimaan kaupungille luovutettavaksi kesäkuun 2022 aikana.

 

Lue muista kohteistamme