Siirry sisältöön

Hirvikosken päiväkodin rakennustyöt etenee vauhdilla

Loimaalle rakentuu uusi moderni päiväkoti. Tehdasvalmisteisista moduuleista koottava rakennus valmistuu nopealla aikataululla. 

Hirvikosken uuden päiväkodin ensimmäiset moduulit saapuivat tontille tämän viikon maanantaina ja viimeiset moduulit saapuivat perille eilen. Rakennuksen 23 teräskennomoduulia on valmistettu Hämeenlinnan tehtaallamme alusta loppuun lähes valmiiksi, kiintokalusteet mukaan lukien.

Rakennettavien tilojen toimivuus ja puhdas sisäilma ovat olleet Hirvikosken päiväkodin suunnittelun keskiössä alusta lähtien. Kaikki rakennuksessa käytettävät materiaalit ovat mahdollisimman vähäpäästöisiä, laadukkaita ja huolella valittuja. Rakennuksen moduulit on valmistettu Fixcel@-teräskennosta joka on kestävä, turvallinen ja pitkäikäinen rakennusmateriaali. Sen suurimpia etuja ovat energiatehokkuus ja puhdas sisäilma. Päiväkotirakennuksen alapohjaan jää puolestaan tuulettuva tila moduulin ja maan välille, jottei kosteutta pääse rakenteisiin.

Toimivat ja erityiset tilat uuteen päiväkotiin

Kooltaan 1200 m2 päiväkoti on mitoitettu viidelle eri varhaiskasvatusryhmälle, yhteensä noin sadalle Hirvikosken alueen lapselle. Rakennuksen yksi erikoisuuksista on 6 metriä korkea ja avara 150 neliön monitoimitila, joka toimii ruoka- ja liikuntasalina. Päiväkotiin tulee lisäksi opiskelu-, pienryhmä- ja vaatesäilytystiloja ja henkilöstöä varten hallinto- sekä varastotiloja. Rakennus tulee palvelemaan käyttäjiä monissa eri tarpeissa, sillä suunnittelussa on otettu huomioon mahdollinen iltakäyttömahdollisuus alueen muuhun harrastekäyttöön. Uusi päiväkoti on valmiina vastaanottamaan lapset ja henkilökunnan tiloihinsa elokuun 2022 aikana.

Fixcelin modulaarinen rakennustekniikka soveltuu tämän kaltaiseen nopeaan tarpeeseen, sillä nopean rakennustekniikan ansiosta vältytään kokonaan väistötiloilta. Päiväkoti on rakennettu kestämään seuraavat sata vuotta. Toivotaan, että se saisi olla pysyvästi Hirvikoskella.

 

Lue lisää päiväkotihankkeesta.