Siirry sisältöön

Fixcelin ratkaisulla turvalliset tilat lastenpsykiatrialle Töölöön

Fixcel Groupin rakentamat sairaalatilat HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan lastenpsykiatrian tarpeisiin ovat valmistuneet Kivelän sairaala-alueelle Helsingin Töölössä. Uusiin tiloihin ovat siirtyneet lastenpsykiatrian akuuttiosasto, päiväosasto ja hoito-osasto.

”Keskeistä hankkeessa on ollut tilaratkaisujen joustavuus, tehokas toimitusketju sekä tilojen terveellisyys ja turvallisuus. Olemme muun muassa valinneet kaikki sisämateriaalit, kuten maalit ja liimat sekä lattiamateriaalit ja kiintokalusteet, siten, että kemikaalialtistus käyttäjille olisi mahdollisimman vähäinen”, Fixcelin vastaava johtaja Jussi Paavoseppä sanoo.

Sairaala muodostuu siirreltävistä tilaelementeistä. Tilat otettiin käyttöön vuoden alussa. Niissä toimitaan ainakin joulukuuhun 2023 asti.

 

Kemikaalien yhteisvaikutus on eliminoitava

Fixcel Group on kehittänyt teräksiseen kennorakenteeseen perustuvan patentoidun tilaelementtiratkaisun. Rakentamalla tilaelementit tehtaassa voidaan työvaiheita tehdä samanaikaisesti ja siten lyhentää rakentamisen kokonaisaikaa. Lastenpsykiatrisen sairaalan 2400 m2 väistötilat toimitettiin viidessä kuukaudessa.

Tilaelementit on suunniteltu siirrettäviksi ja niiden elinkaari on vähintään 30 vuotta. Kiertotalouden ansiosta Fixcelin rakennukset ovat ympäristöystävällisiä.

”Ympäristöystävällisyyden lisäksi olemme panostaneet myös tilojen viihtyisyyteen ja monikäyttöisyyteen. Laadukas sisäilmasto tuotetaan patentoidulla homeettomalla runkorakenteella ja hallitsemalla tarkasti rakentamisessa käytettyjen materiaalien kemikaalit ja erityisesti niiden keskinäinen yhteensopivuus. Oikeiden materiaalien lisäksi sisäilmaston mittaaminen varmistaa tilojen turvallisuuden käyttäjille”, Paavoseppä kertoo.

Fixcelillä on työn alla ja suunnitteilla useita projekteja pääkaupunkiseudulla ja maakunnissa. Vuonna 2019 ovat valmistumassa tilat Sophie Mannerheimin erityiskoululle Helsinkiin ja lastentautien väistötila Seinäjoelle. Lisäksi pääkaupunkiseudulla on suunnitteilla useita hankkeita.

 

Fixcel Group lyhyesti:

Vuonna 2015 perustetun Fixcelin päämääränä on edistää terveyttä, hyvää arkkitehtuuria ja kaupunkikuvaa tarjoamalla laadukasta rakentamista sekä käytön mukavuutta. Fixcel näyttää suunnan tulevaisuuden rakentamiselle luomalla tasokkaita sisäilmaturvallisia ratkaisuja.

Fixcelin modulaarinen teräsrakentaminen tarjoaa ekologisen ja tehokkaan ratkaisun korkeatasoisiin väistötiloihin. Fixcel toteuttaa puhtaan sisäilman rakennukset teolliseen rakennustapaan kehitetyllä ja patentoidulla FIXCEL®-teräskennolla.

Yhtiö on aloittanut kaupallisen liiketoiminnan 2018 ja sen liikevaihdon viime vuodelta arvioidaan olevan 20 miljoonaa euroa. Fixcelin kaikki tuotteet valmistetaan yhtiön omissa tehtaissa Hämeenlinnassa ja Lempäälässä.