Siirry sisältöön

Fixcel rakentaa Vantaan Vapaalaan uuden päiväkodin

Vantaan kaupunki on hyväksynyt Vapaalan päiväkotipaviljongin urakkasopimuksen Fixcel Groupin kanssa. Rakentaminen alkaa nopealla aikataululla, sillä uusi 1500 m2 päiväkoti on tarkoitus saada käyttöön 140 lapselle elo-syyskuussa 2022.

Vapaalan päiväkotipaviljonki vastaa Myyrmäen suuralueen varhaiskasvatusikäisten lasten määrän kasvuun. Uusi päiväkoti tulee korvaamaan vuonna 1970 rakennetun Vapaalan päiväkodin, joka on käyttöikänsä päässä ja jota ei ole kokonaistaloudellisesti kannattavaa korjata. Paviljongilla korvataan myös päiväkotikäytöstä poistuvan Virtatien tilat. Vantaan kaupungin linjausten mukaisesti, uusien tilojen tulee olla turvalliset sekä terveelliset.

Teollisesti rakennetut teräsmoduulit ovat rakenteeltaan erittäin tiiviitä, jonka ansiosta rakennusten lämmittämiseen kuluu normaalia vähemmän energiaa. Tehdasvalmisteisista teräsmoduuleista koottu rakennus on laadukas, energiatehokas ja edullinen verrattuna perinteisesti paikalleen rakennettuun päiväkotiin. Nopean ja modernin rakennustekniikan ansiosta vältytään väistötiloilta, mikä tuo merkittävää säästöä Vantaan kaupungille.

Päiväkoti tehdään käyttäjien tarpeet huomioiden, joten Fixcelin rakennussuunnitelmassa täyttyvät niin tilasuunnittelun tarpeet kuin toivottu laatukin. Ja jotta pystytään takaamaan mahdollisimman turvallinen liikkuminen ympäristössä, suunnittelussa otettiin huomioon lasten liikkuminen niin koululta kuin päiväkodilta lähialueille.

Sisätilan pinnat ja kiintokalusteet on suunniteltu yhteistyössä sisustusarkkitehtitoimisto Kalliomaan sekä päiväkodin henkilökunnan edustajien kanssa. Julkisivu tulee olemaan pystyladottu puupaneeli ja joillakin seinillä julkisivua elävöittävät sävytetyt laudat. Nämä rytmittävät luonnonpuuta ja tuovat julkisivuun modernia leikkisyyttä, joka sopii päiväkodin tuleville käyttäjilleen erinomaisesti, kertoo Fixcelin arkkitehti, Andrea Rados.

Olemme innoissamme tästä rakennusprojektista, josta kerromme pian lisää!

 

Lue muista Vantaan kohteistamme -> Kaivokselan koulu sekä Vantaan puhdastilakoulu

Kuva on tarjouksen pohjalta tehty alustava havainnekuva Vapaalan päiväkotipaviljongista.