Siirry sisältöön

Fixcel Group rakentaa uuden päiväkodin Hirvikoskelle

Loimaan Kaupunginhallitus hyväksyi syyskuussa, Hirvikosken päiväkodin urakkasopimuksen Fixcel Group Oy:n kanssa.
Uusi 1200 m2 päiväkotirakennus on valmis palvelemaan alueen lapsia kesäkuun 2022 aikana.

Rakennus toteutetaan modulaarisella rakennusratkaisulla, jonka perustana toimii Fixcel-teräskenno. Teräs on kestävä, turvallinen ja pitkäikäinen rakennusmateriaali, mutta sen suurin etu on kuitenkin energiatehokkuus sekä puhdas sisäilma, joka on Fixcelin rakennuksissa vailla vertaansa. Koska teräskennoelementit eivät sisällä orgaanisia aineita, eivät ne tarjoa otollisia olosuhteita mikrobikasvustolle eivätkä homeelle. Päiväkodin moduulien rakennustyöt aloitetaan tammikuun lopussa, Fixcelin Hämeenlinnan tehtaalla.

Päiväkodin suunnittelutyö on hyvässä vauhdissa

Tällä viikolla kävimme sisustussuunnittelijoiden sekä päiväkodin opettajien kanssa yhdessä läpi uuden päiväkodin väri- ja materiaalivalintoja sekä tulevia kalusteita. Rakennettavien tilojen toimivuus ja turvallinen sisäympäristö ovat suunnittelumme keskiössä, joten mukana tässäkin työssä ovat edellä mainittujen lisäksi arkkitehdit, pedagogit, tilasuunnittelijat sekä sisäilma-asiantuntijat.

Hirvikosken päiväkotihankkeen tavoitteena on toteuttaa terveellinen, turvallinen ja energiatehokas rakennus, joka tukee parhaalla mahdollisella tavalla niin alueen päiväkotilasten kuin henkilöstönkin hyvinvointia. Hienoa nähdä, että kaikilla on yhteinen päämäärä saada Hirvikosken alueen lapsille uusi, toimiva ja sisäilmaturvallinen päiväkoti.

Kerromme hankkeen etenemisestä pian lisää!

Kansikuva on tarjouksen pohjalta tehty alustava havainnekuva Hirvikosken päiväkodista.

Lue muista kohteistamme