Siirry sisältöön

Fixcel avaa yhden Suomen suurimmista talotehtaista Hämeenlinnaan

Puhtaan sisäilman rakennuksia valmistava Fixcel Group Oy avaa Hämeenlinnaan uuden talotehtaan. Uudet tilat mahdollistavat Fixcelin tuotantokapasiteetin kasvun. Tehdas työllistää alkuvaiheessa 100 henkeä, täydessä kapasiteetissa jopa 300 henkeä.

Fixcel Group Oy ja Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoima suomalainen kiinteistörahasto ovat solmineet monivuotisen vuokrasopimuksen koskien Hämeenlinnan Moreenissa sijaitsevaa logistiikka-kiinteistöä osoitteessa Itäportintie 3. Ensimmäinen osa tehtaasta avattiin jo syksyllä 2018, ja loput otetaan käyttöön asteittain syksyyn 2019 mennessä.

Fixcel tarjoaa tehokkaita ja terveellisiä modulaarisia ratkaisuja sisäilmaongelmiin rakentamalla puhtaan sisäilman rakennuksia, jotka perustuvat patentoituun FIXCEL-teräskennoon. Siirrettävät moduulirakennukset täyttävät kaikki pysyväisrakennusten vaatimukset ja ovat muokattavissa erilaisiin käyttötarkoituksiin.

”Kennomenetelmä on suomalainen innovaatio, joka pohjautuu laivanrakennustekniikkaan. Moduulit pystytään toimittamaan lyhyessä ajassa”, Fixcel Group Oy:n vastuullinen johtaja Jussi Paavoseppä kertoo.

”Olemme todella innoissamme yhteistyöstä. Fixcel tekee innovatiivista ja yhteiskunnallisesti tärkeää työtä”, Aberdeenin Letting Manager Kirsi Väisänen iloitsee.

”Joustava yhteistyö Aberdeenin kanssa mahdollistaa meille ison tuotantolaitosinvestoinnin”, Jussi Paavoseppä sanoo.

Fixcelin ensimmäinen tehdasrakennus sijaitsee Lempäälässä. Hämeenlinnan kiinteistön kokonaispinta-ala on noin 15 170 m², josta Fixcelin käytössä on nyt 12 930 m². Fixcelille vuokrasopimus on tärkeä, sillä uusien tilojen myötä tuotannon lattianeliökapasiteetti kasvaa yhteensä 33 600 neliöön.

Fixcelin sijoittumista Moreeniin avusti sijoittumispalvelu Linnan Kehitys Oy. ”Fixcel Oy tuo Hämeenlinnan seudulle ja Moreeniin lisää tuotannollista huippuosaamista, jolle on selvästi kasvavaa kysyntää markkinoilla”, Linnan Kehitys Oy:n johtaja Ari Räsänen sanoo.

”Moreenin sijainti on täydellinen: se on lähellä Lempäälää ja tärkeiden kulkuyhteyksien varrella”, Jussi Paavoseppä sanoo.

”Moreenin alue on tutkitusti jakelua ajatellen edullisin sijainti Suomessa, kun katsotaan Helsingin ja Turun satamista maahantuotuja ja kaikkialle Suomeen jaeltavia tuotteita”, Aberdeenin Senior Asset Manager Pekka Riikonen sanoo.

Fixcel on markkinajohtaja modulaaristen sairaaloiden toimittamisessa. Yrityksen tavoitteena on avata kansainvälinen toiminta vuoden 2020 aikana. Hämeenlinnan uusi tehdas työllistää tällä hetkellä 100 henkeä. Tehtaan kokonaistyöllistämisvaikutus täydessä kapasiteetissa on 300 henkeä.

 

Aberdeen Standard Investments lyhyesti

Aberdeen Standard Investments on yksi Euroopan suurimpia aktiivisia varainhoitajia. Hallinnoitavat varat ovat yhteensä 630 miljardia euroa (06/2018). Palvelemme asiakkaitamme 46 toimipisteessä ympäri maailman. Suomesta käsin hallinnoimme kiinteistörahastoja, joiden sijoittajat ovat pääsääntöisesti institutionaalisia sijoittajia. Rahastojemme omistamissa kiinteistöissä toimii vuokralaisina laaja joukko kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä.
Aberdeen Standard Investments on Aberdeen Asset Management Ltd:n ja Standard Life Investments Ltd:n yhteisesti omistama brändi.
https://www.aberdeenstandard.com/ 

 

Fixcel Group lyhyesti

Vuonna 2015 perustetun Fixcelin päämääränä on edistää terveyttä, hyvää arkkitehtuuria ja kaupunkikuvaa tarjoamalla laadukasta rakentamista sekä käytön mukavuutta. Fixcel näyttää suunnan tulevaisuuden rakentamiselle luomalla tasokkaita sisäilmaturvallisia ratkaisuja.
Fixcelin modulaarinen teräsrakentaminen tarjoaa ekologisen ja tehokkaan ratkaisun korkeatasoisiin väistötiloihin. Fixcel toteuttaa puhtaan sisäilman rakennukset teolliseen rakennustapaan kehitetyllä ja patentoidulla FIXCEL®-teräskennolla.
Yhtiö on aloittanut kaupallisen liiketoiminnan 2018 ja sen liikevaihdon viime vuodelta arvioidaan olevan 20 miljoonaa euroa. Fixcelin kaikki tuotteet valmistetaan yhtiön omissa tehtaissa Hämeenlinnassa ja Lempäälässä.
www.fixcel.fi