Siirry sisältöön

Fixcel aloitti Hattulan koulun rakennustyöt – Parolan uusi koulukampus valmistuu nopealla aikataululla

Hattulan kunta saa pian uuden modernin koulun, sillä tehdasvalmisteisista moduuleista koottu rakennus valmistuu nopealla aikataululla. Parolan koulukampuksen 27 teräskennomoduulia on valmistettu Fixcelin Hämeenlinnan tehtaalla alusta loppuun lähes valmiiksi. Näin rakennustyömaavaihe pystytään pitämään hyvin lyhyenä ja häiriö alueen asukkaille mahdollisimman pienenä.

Moduulien siirtäminen Hattulan tontille alkoi tiistaina ja viimeinen moduuli lähti Fixcelin tehtaalta kohti Hattulaa tänään. Teräsrunko on jäykkä mutta kevyt, joten moduulit voidaan siirtää täysin varusteltunakin ilman rakenteellisia haittoja paikoilleen. Kun moduulien liitostyöt on tehty, alkaa viimeistelytyöt ulkoverhoilun sekä katon osalta.

Hattulan kunnan yksi tärkeimmistä toiveista oli rakennuksen puhdas sisäilma. Fixcelin moduulit valmistetaan Fixcel@-teräskennosta, joka on kestävä, turvallinen ja pitkäikäinen rakennusmateriaali. Sen suurimpia etuja ovat energiatehokkuus ja puhdas sisäilma.

Koska teräskennoelementit eivät sisällä orgaanisia aineita, ne eivät tarjoa otollisia olosuhteita mikrobikasvustolle eivätkä homeelle. Kaikki käyttämämme materiaalit testataan aina ristiin, ettei mitään epätoivottuja yhdisteitä pääse syntymään, kertoo Fixcelin toimitusjohtaja Pekka Inkinen.

Uuden 1500 m2 Parolan koulukampuksen kaikki teräskennomoduulit on rakennettu Fixcelin tehtaalla sateelta ja muilta sään vaihteluilta suojassa. Kesällä käyttöön otetun tehtaan tahtituotannon ansiosta pystytään parantamaan henkilöstön työturvallisuutta ja laadunvarmistusta. Lisäksi kierrätysastetta on saatu nostettua merkittävästi paremmaksi. Nyt jätteet sekä hukkamateriaalitkin on helpompi kierrättää.


Rakennusten muunneltavuus on tätä päivää

Muunneltavuus ja joustavuus ovat tällä hetkellä pinnalla, mitä tulee koulu- tai päiväkotirakennusten suunnitteluun. Tämä on otettu alusta alkaen huomioon myös Parolan kohteessa, jossa suunnittelua on tehty yhteistyössä muun muassa koulun opettajien ja rehtoreiden sekä arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa.

Luokkahuoneita pystytään yhdistämään tarpeen ja henkilömäärien mukaan. Lisäksi turvallisuus ja esteettömyys on otettu huomioon, jotta tämän kaltaiset modernit rakennukset pystyvät palvelemaan monia kymmeniä vuosia erilaisissa ja muuttuvissa tilanteissa meitä kaikkia.

Lähdimme yhdessä tekemisen meiningillä toteuttamaan Parolan koulukampuksen toimivaa ja sisäilmaturvallista oppimisympäristöä asuinalueen nuorille, toteaa Fixcelin hankekehitysjohtaja Risto Kärkkäinen.


Lisätiedot:

Pekka Inkinen
Toimitusjohtaja
Fixcel Group Oy
+358 40 778 4261
pekka.inkinen@fixcel.fi

Risto Kärkkäinen
Hankekehitysjohtaja
Fixcel Group Oy
+358 40 737 1010
risto.karkkainen@fixcel.fi

 

Lue lisää YLE:n tekemästä artikkelista: https://yle.fi/uutiset/3-12275573