Siirry sisältöön

Eero Junkkari haluaa kehittää rakentamisen kulttuuria

Toivotamme arkkitehti Eero Junkkarin tervetulleeksi Fixcelille!

Turusta kotoisin oleva Eero muutti opintojensa perässä Helsinkiin vuonna 2016. Opintojen ohella hän työskenteli LMA:lla (Lahdelma & Mahlamäki Architects) ja valmistui rakennusarkkitehdiksi Helsingin Metropoliasta vuonna 2020. Heti opintojen jälkeen Eero ehti työskennellä LAC:llä (Lundén Architecture Company) noin kaksi vuotta, mistä siirtyi nyt meidän joukkoomme.

Eero on toiminut pääasiassa asuntosuunnittelun parissa, mutta on ehtinyt siinä sivussa osallistua kansainvälisiin julkisen rakentamisen arkkitehtuurikilpailuihin. Rakennusmateriaaleista hänelle tutuin on puu, sillä mies on ollut mukana suunnittelemassa useita kohteita, joissa runkotyyppinä on ollut esimerkiksi CLT-, LVL- tai perinteisempi rankarunko.

On jännittävää ja samalla pelottavaa vaihtaa puuelementeistä teräsmoduuleihin. Minulla on kuitenkin sellainen tunne, että olen etuoikeutettu päästessäni mukaan suunnittelemaan rakennuksia Fixcelin innovaatiosta, jolla on potentiaalia tehdä mullistava muutos rakentamisen kulttuuriin Suomessa ja muualla maailmassa.

Odotan myös innolla tehtaalle pääsyä ja tulevia työmaakäyntejä, jossa pääsen näkemään läheltä Fixcelin teräskennon, miten ne valmistetaan ja miten niistä syntyy valmiit moduulit. Lisäksi odotan näkeväni konkreettisesti, miten moduulit asennetaan työmaalla toisiinsa sekä millaisia ne ovat valmiissa rakennuksessa muun muassa akustiikaltaan, josta olen kuullut paljon hyvää, kommentoi Eero.

Eero on osa suunnittelutiimiämme, johon kuuluu arkkitehtisuunnittelun lisäksi mm. tuotannonsuunnittelu ja yhteistyökumppaneiden kanssa työstettävä erikoissuunnittelu. Aluksi hän työskentelee tiiviissä yhteistyössä arkkitehtikollegansa kanssa erinäisten projektien parissa, mutta silmissä siintää jo itsenäisetkin projektit.

On ollut ilo aloittaa näin vastaanottavassa porukassa. Olen ehtinyt tutustua vasta murto-osaan kollegoista, mutta kaikki tapaamani ihmiset ovat olleet ystävällisiä ja hyväntuulisia. Arvostan sitä! Odotan innolla tapaavani loputkin Fixceliläiset, ilakoi Eero.

 

Tervetuloa Fixcel-perheeseen Eero!