Sisäilmahyvinvointia voidaan rakentaa ilman suuria kertainvestointeja

Kunnissa ja kaupungeissa kaivataan nopeita ja väliaikaisia ratkaisuja, kun kiinteistöissä ilmenee sisäilmahaasteita, budjeteista huolimatta. Helpotusta kuntien ylimääräisiin ja yhtäkkisiin kustannuksiin tuo esimerkiksi tilapäisten rakennusten leasing-malli. Vuokrauksen avulla säästytään siis suurilta kertainvestoinneilta, eikä väliaikaisten tilojen hankinta syö vuosibudjettia.

Eteenpäin menemisellä rakennetaan sisäilmahyvinvointia

Kunnissa ja kaupungeissa käytetään rakentamisen investointeihin arviolta yli 4 miljardia euroa vuodessa. Palveluiden turvaamiseksi voidaan joutua rakentamaan tarpeettoman suuriksi jääviä toimitiloja, kun palveluiden tarvitsijoita onkin tulevaisuudessa vähemmän. Vastaavasti palveluiden tarpeen radikaali kasvu voi aiheuttaa suuren loven kunnan budjettiin, kun toimitilat joudutaan rakentamaan vastaamaan uusia tarpeita. Maailma muuttuu. Siksi rakennusten on vastattava muutokseen.

Alkalinen kosteus – sisäilmahyvinvoinnin arkkivihollinen?

Alapohja saattaa luoda kosteusvaurioriskejä ja yllättäviä haasteita rakentamiselle – parantuneesta kosteudenhallinnasta huolimatta lattiapinnoitteisiin liittyvistä sisäilmahaitoista ei ole päästy eroon ja sisäilmaoireilua on esiintynyt uusissakin rakennuksissa. Fixcelin teknologian avulla voimme kuitenkin taklata perinteisiä alapohjaan liittyviä ongelmia.