Siirry sisältöön

Andrea Rados haluaa suunnitella tiloja, jotka voivat tehdä käyttäjänsä iloiseksi

Fixcel toivottaa tervetulleeksi uusimman tiiminjäsenen, arkkitehti Andrea Radoksen. Andrea liittyy joukkoomme Tanskasta, jossa hän opiskeli arkkitehtuuria arvostetussa Aarhus School of Architecturessa.

Aluperin Helsingistä kotoisin oleva Andrea innostui arkkitehtuurista taideopintojensa kautta. Andrea koki arkkitehtuurin sijoittuvan sopivasti luovan taiteen ja rakennustekniikan väliin. ”Talojen suunnittelun lisäksi minua kiehtoo se, miten ne käytännössä rakennetaan.” Arkkitehtina Andrea suunnittelufilosofia on hyvin myönteinen, sillä hän haluaa tehdä tiloja, jotka voivat tehdä käyttäjänsä iloisiksi.

Tanskassa Andrean koulutukseen sisältyi modulaaristen rakennusten suunnittelua. ”Huomasin pitäväni modulaarisuuden tuomista säännöistä. En kokenut niiden rajoittavan luovuuttani, vaan oikeastaan ne ohjasivat vielä innovatiivisempaan ajatteluun. Pidän siitä, kun voin luoda yksinkertaisista elementeistä monipuolisia rakennuksia.”

Opiskelujensa aikana Andrea työskenteli Arkkitehtiryhmä Reino Koivulalla. Siellä hän pääsi tutustumaan tarkemmin mm. sairaaloiden, terveyskeskusten ja laboratorioiden arkkitehtuuriin.

Uudessa tehtävässään Fixcelillä Andrea aloitti syyskuun alussa. Fixcel työnantajana kiinnosti häntä mm. siksi, että rakennustuotanto tapahtuu Suomessa. ”On mahtavaa, kun koko tuotantoketju on lähellä ja hallittavissa. Minä arkkitehtina pääsen aikaisempaa lähemmäs tuotetta ja voin olla mukana rakennusprosessin jokaisessa vaiheessa.”

Ensimmäisinä töinään Andrea tulee osallistumaan Suuntimopuiston kohteen suunnitteluun.

Tervetuloa joukkoon Andrea!