Suomalainen teräskennorakentaminen takaa rakentamisen ja asumisen laadun 

Rakennusratkaisumme ja -palvelumme pohjautuvat suomalaiseen innovaatioon, FIXCEL-teräskennoon. Kennomainen rakenne on kevyt mutta erittäin luja, joten se sopii myös erinomaisesti ratkaisuihin, joissa vaaditaan keveyden lisäksi suurta jäykkyyttä pysty- tai vaakatasossa. FIXCEL-kenno on teolliseen rakennustapaan kehitetty ja patentoitu ratkaisu.

Teräskennorunkoinen moduuliarkkitehtuuri tuo uusia kustannustehokkaita ja joustavia mahdollisuuksia rakentamiseen. Kennorakentamisen avulla voidaan esimerkiksi täydennysrakentaa paikoille, jonne se ei perinteisesti olisi mahdollista - esimerkiksi kerrostalojen päälle lisäkerroksiksi, ahtaille tonteille tai vaikkapa kaupunkien keskustoihin. Lisäksi FIXCEL-moduuleista voidaan rakentaa terveellisiä, turvallisia ja näyttäviä sisäilmarakennuksia vaikkapa koulujen sekä päiväkotien väistö- ja pysyväistiloiksi.

Tilaelementit rakennetaan sisätiloissa hyödyntäen tehokkaita teollisia valmistusmenetelmiä ja tarkkaa laadunvalvontaa. Näin työvaiheita saadaan siirrettyä pois työmaalta suotuisampiin olosuhteisiin, joissa ollaan suojassa vesisateiden, lumen ja kylmyyden aiheuttamilta ongelmilta. Lopputuloksena on laadukas ja mittatarkka tila ilman kosteusvaurioita.

FIXCEL-teräskennoa käytetään tehdasvalmisteisten moduulien kantavana runkorakenteena erityisesti sisäilmarakennuksissa, lisäkerroksissa ja hissitorneissa. FIXCEL-runkorakenteen ainutlaatuinen kuormankantokyky mahdollistaa myös kerrostalojen rakentamisen ilman erillisiä pilari- tai palkkirakenteita. Moduulin oma runkorakenne kantaa sekä itsensä että koko rakennuksen, joten erillistä runkorakennetta ei enää tarvita.

Testattu paloturvallisuus
Moduulin kantavien rakenteiden palonkesto-ominaisuudet on testattu VTT:llä. Kuormitetut polttokokeet on tehty uusimpien EN-standardien mukaan.

Erinomainen askel- ja runkoäänieristävyys
Hyvä askel- ja runkoäänieristävyys perustuu kaksoisrunkorakenteeseen, joka vaimentaa tehokkaasti runkoääntä. Samalla saavutetaan erinomaisen hyvä ilmaääneneristävyys.

Ekologisuus ja energiatehokkuus - pienempi hiilijalanjälki
FIXCEL-teräskenno on ekologinen ratkaisu kaikissa rakennusprojektin vaiheissa. Kennomateriaali on 100-prosenttisesti kierrätettävää,  korroosiokestävää ja homeetonta. Rakennusprojektien toteuttaminen pääosin tehdasympäristössä puolittaa hiilijalanjäljen verrattuna perinteiseen paikan päällä tehtävään rakentamiseen vähentämällä materiaalihukkaa ja lyhentämällä kokonaisrakennusaikaa.

Modulaarinen rakentaminen vaatii mittatarkkuutta, joten tehdasvalmistuksen ja lyhyen rakennustyömaavaiheen aikana jätettä syntyy minimaalisesti. 

Kennomateriaalimme on myös luonnostaan tiivis rakenne, joten se sopii erinomaisesti ympäristöystävälliseen matalaenergiarakentamiseen. Lämmittämiseen kuluu energiaa alle puolet tavanomaisiin ratkaisuihin verrattuna. Rakennuksen energiatehokkuuden parantaminen pienentää paitsi lämmityslaskua myös hiilidioksidi- ja muita päästöjä.

Lataa tekninen esite tästä

FIXCEL-kenno.jpg

FIXCEL® on Fixcel GROUP Oy:n omistama rekisteröity tuotemerkki, joka on suojattu globaalilla IPR-portfoliolla